top of page
Aceso foto's website-44.jpg

Werkwijze
individuele sessies

Methode Danis Bois

 

De fasciatherapie is een vernieuwende behandelings- en begeleidingsvorm voor pijn, bewegings- en functioneringsstoornissen van zowel fysieke als psychische aard. Ze slaat een brug tussen de zuiver fysieke en de psychische benadering van klachten.

Aan de hand van deze methode leer je hoe je efficiënter en ultiem pijnvrij kan bewegen dankzij het bijstellen van lichaam- en bewegingsbeleving en het verhelpen van myofasciale verklevingen.
Deze specifieke therapeutische technieken hebben als doel om een aantal onbewuste bewegingsprocessen bewust te maken. Op deze manier kan je je bewegingen heel gericht tijdens een sessie bijstellen.

Manuele therapie is een specialisatievorm binnen de kinesitherapie.
Een manueel therapeut is gespecialiseerd in de bewegingsmogelijkheden van het menselijk lichaam en de wervelkolom in het bijzonder.

Manuele therapie ziet het lichaam als één geheel en gaat op zoek naar de onderliggende oorzaak van je pijnklachten, in plaats van enkel lokaal de pijn te verzachten.

Tijdens manuele therapie wordt er onder andere gewerkt aan een betere lichaamshouding en een betere beweging van je gewrichten. Meestal zijn de resultaten al direct na de sessie voelbaar. Je hebt minder pijn en bewegen gaat een stuk soepeler.

bottom of page